Kostvejleder trimmer forretningsplan

Nyt firmanavn og en skarp forretningsplan er Rikke Torps udbytte af et iværksætterkursus hos STARTVÆKST Lemvig. Nu er hun klar til målrettet markedsføring.

Rikke Torp har tabt sig 15 kilo. Nu bruger hun sin erfaring og en nyerhvervet uddannelse som coach og kostvejleder til at hjælpe andre i Harboøre og omegn med at blive slankere og leve sundere.

IVÆRKSÆTTERKURSUS 
”Jeg har deltaget i STARTVÆKST Lemvigs iværksætterkursus og det har været super. Dog ville jeg ønske, at jeg havde taget kurset, inden jeg startede min virksomhed. Det ville have sparet mig for nogle omveje”, siger hun.

For på iværksætterkurset er vigtige brikker faldet på plads for Rikke Torp.
Trods en forrygende start med to udsolgte slankehold, har hun savnet en skarp plan for sin virksomhed. Hun har villet for meget på for kort tid. Og så har hun erkendt, at firmanavnet ikke lige er i øjet.

DET RETTE FIRMANAVN
”Indtil nu har min virksomhed heddet OneWay. Navnet gav god mening for mig, men det er jo ikke sikkert, at det siger andre noget”, fortæller hun.

Derfor ændrer Rikke Torp nu firmanavnet til Let Vægten – du bliver, hvad du tænker. Det nye navn har hun fundet frem til gennem sparring med en ekspert i markedsføring, som hun traf på iværksætterkurset.

Erhvervspas - professionel rådgivning
”En aften på kurset hørte vi om muligheden for at søge et Erhvervspas Lemvig, der giver adgang til ti timers rådgivning. Det skal jeg søge, tænkte jeg. Jeg har brug for hjælp til at afklare, hvor jeg vil hen med min virksomhed, og hvordan jeg skal fortælle omverdenen det”, siger hun.

Sammen med eksperten i markedsføring har hun fået finpudset sit budskab til potentielle kunder. Hun har endevendt sin forretningsidé og har fået mere styr på, hvordan den skal komme til udtryk i markedsføring og den kommende hjemmeside.

”Og så er jeg blevet mere afklaret med, at det som iværksætter er ok at starte i det små. Det behøver ikke være en stor virksomhed fra første dag”, siger hun. 

I STARTVÆKST Lemvig er det især den tidligere konsulent Johnny Kristensen, der har gjort sit for at hjælpe Rikke Torp godt på vej. Han siger:

”Rikke Torp er et godt eksempel på, at en iværksættere kommer i forskellige størrelser. Det er ikke målet for alle at etablere en stor vækstvirksomhed. Mindre kan også gøre det”, siger han.

HVAD FÅR MAN UD AF IVÆRKSÆTTERKURSET?
Han opfordrer alle nye iværksættere til at melde sig til et iværksætterkursus. Ud over markedsføring lærer man også om budgetter og økonomi, der for mange er den største udfordring.

”Også alle med en iværksætter i maven er velkomne. Om ikke andet, så er et iværksætterkursus en god måde at afklare med sig selv, om man vil tage springet ud som selvstændig, eller om det ikke er noget for en alligevel”, siger Johnny Kristensen.